Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelindeki tüm sağlık çalışanlarını ve kuruluşlarını tek bir platformda toplamak üzere "EKİP" adlı yeni bir sistem başlattı. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan bu platform, sağlık çalışanlarının ve sağlık kuruluşlarının işlemlerini hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

EKİP üzerinden bakanlığın merkez, taşra, yurt dışı teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlardaki işlemler, işe alım, atama, görevlendirme, nakil, yer değişikliği, emeklilik, özlük, maaş, hizmet puanları gibi birçok süreç tek bir çatı altında yönetilecek. Aynı zamanda özel sağlık tesislerinin ruhsatlandırma süreci, hekim kadroları, çalışan hekim bilgileri, personel ayrılış-başlayış işlemleri, sağlık kuruluşu mahal listeleri, denetim işlemleri ve faaliyet izin belgeleri gibi süreçler de EKİP üzerinden kayıt altına alınacak ve takip edilebilecek.

Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor

Sosyal ağ özellikleriyle dikkat çeken EKİP, sağlık çalışanlarına metin, fotoğraf, video paylaşımı, interaktif eğitim, konu bazlı grup oluşturma, etkinlik duyurusu yapma, anket oluşturma, mesaj gönderme, kariyer bilgilerini paylaşma, sesli ve görüntülü görüşme gibi imkanlar sunacak.

Sisteme Sağlık Bakanlığı çalışanları ve bakanlıkça diploması tescil edilmiş sağlık çalışanları, kurumsal e-posta adresi, e-imza veya e-Devlet şifreleriyle giriş yapabilecekler.