Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kamuda çalışan teknikerlerin kendi işlerini yapacaklarını ve hemşirelerin de kendi işlerini yapacaklarını vurguladı. Bakan Koca, özel sektörde ise teknikerlerin, hemşirelerin gözetiminde, onların görev tanımına uygun işleri yapmaya izin verildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bakan Koca'nın, anestezi ve ameliyathane teknikerleri ile acil tıp teknisyenliği ve paramedik çalışanlarına yönelik yeni düzenlemeye ilişkin açıklığa kavuşturduğu ifadeler yer aldı. Kamuda teknikerlerin teknikerlik, hemşirelerin ise hemşirelik yapacağının altını çizen Koca, herkesin kendi alanında görev yapacağını vurguladı.

Ayrıca, özel sektörde teknikerlerin, hemşirelerin sorumluluğunda, onların görev tanımına uygun işleri yapmaya izin verildiğini belirtti. Bu açıklamalarla birlikte, hemşirelerin tedirgin olmaması gerektiğini ve görev tanımlarına uygun şekilde çalışacaklarını vurguladı.

Bakan Koca'nın Mardin'deki bir esnaf ziyareti sırasında konuyla ilgili bir gencin sorusunu yanıtladığı video paylaşımına da yer verildi. Kamuda herkesin kendi görev tanımına uygun alanda çalışacağını ve yeni düzenlemenin yakında Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.