Ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığı yasa boğan, Türkiye'yi ve Suriye'yi etkileyen 7.7 ve 7.6'lık büyük Kahramanmaraş depremlerinin yarattığı yıkımın yaraları sarılmaya çalışılıyor. 45'ten fazla ülke Türkiye'ye kurtarma ve maddi destek konusunda yardımcı oluyor.

Bunlardan biri de Rusya.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Müşaviri Daniil Martınov, birtakım açıklamalarda bulundu.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Müşaviri Daniil Martınov, Rusya’nın AFAD ile birlikte depremin etkilerini azaltmak için çalıştığını söyledi.

Kahramanmaraş'a bir sahra hastanesinin kurulduğu ileten Martınov açıklamalara devam etti: “Temennim o ki enkazdaki herkes sevdiğine canlı kavuşsun. Biz buraya dost bir ülke olarak geldik. Dost eli uzatmak için geldik. Elimizden geldiğince her türlü yardımı yapmak için buradayız. Bu dostluğu pekiştirmek için yardımlarımızı devam ettireceğiz. 100 kişi geldik hem ekipman hem de doktorlar var hem de köpek eğiticileri var. Sadece 50 tıp uzmanımız var, ameliyat yapabilecek kapasitede. Ayrıca Beyaz Rusya ve Kırgızistan bizimle koordine içinde çalışıyor. Türk kurtarma ekibiyle yakın çalışıyoruz, sık sık görüşüyoruz. Gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Sadece bir dil var o da kurtarma dili. Şimdiye kadar 200 kişiye müdahale ettik, bunların çoğu çocuklardan oluşuyor. Ayrıca psikolojik yardım da yapıyoruz.” diyerek açıklamada bulundu