Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet televizyonu aracılığıyla halka bir mesaj verdi. Wagner grubunun isyanı sonrasında ilk kez konuşan Putin, "Toplumumuz güçlendi" ifadesini kullanarak Wagner'in isyanının bastırılmasında kan dökülmesini önleyen komutanlara ve askerlere teşekkür etti. Putin ayrıca, Wagner askerlerinin ya Rusya Savunma Bakanlığı ile kontrat imzalayacaklarını ya da Belarus'a gideceklerini belirtti.

Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

Putin'in açıklamasında öne çıkan başlıklar şunlar:

Toplumumuz birlik oldu ve isyanı bastırmak için devlet olarak harekete geçtik. Wagner'e kan dökülmesinden uzak durdukları için teşekkür ediyorum. Wagner grubunun savaşçılarının ve komutanlarının büyük çoğunluğunun vatansever Ruslar olduğunu biliyor ve eminiz.

Ayaklanmanın organizatörleri ülkelerine ihanet etti ve yanlarında olanlara da ihanet ettiler. İsyan liderleri askerlerin birbirlerini öldürmesini istediler ve Kiev'in de bunu istediği açıktır.

Rusya halkına destekleri için teşekkür ediyorum, bu bize gösteriyor ki Rusya'da iç karışıklık çıkarmaya yönelik her türlü eylem başarısızlığa mahkumdur.

Wagner askerleri ya Rusya Savunma Bakanlığı ile kontrat imzalayacaklar ya da Belarus'a gidecekler.