Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi reklamlara sınırlama getirme kararı aldı. Seçim gününe kadar devam edecek olan bu karar, saat 23:59'dan itibaren yürürlüğe girecek.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararları doğrultusunda siyasi reklam yayınlarının geçici olarak durdurulacağını duyurdu. Bu karar, seçim gününe kadar olan süreci kapsayacak.

Ayrıca, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara, seçime katılan siyasi partiler ve adayların propaganda faaliyetlerini yayınlamak için yarına kadar (saat 18.00'e kadar) süre tanındığı belirtildi. Ancak bu süreçte siyasi reklamların yayınlanmasına izin verilmeyecek.

Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

RTÜK tarafından alınan bu kararın, seçim sürecinin tarafsızlık ilkesi doğrultusunda yürütülmesini ve adaylara eşit fırsat sağlanmasını amaçladığı ifade ediliyor. Geçici kısıtlama, seçim güvenliği ve şeffaflığına katkı sağlaması bekleniyor.

Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından RTÜK'ün normal yayın akışına dönülmesi öngörülüyor.