RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, ekranda yayınlanan dizi ve programlarda dini ve ahlaki değerlere saldıran içeriklere karşı sert bir duruş sergiledi. Şahin, özellikle 'Kızıl Goncalar' dizisi için binlerce şikayetin geldiğini belirterek, halkın değerlerine hakaret eden yayınlara karşı önlem alacaklarını açıkladı.

Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Şahin, sporda yaşanan şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti. Spor yayınları konusunda yapılan uyarılara rağmen düzelme olmaması üzerine bağlayıcı nitelikte ilke kararı alacaklarını söyledi. Şahin, şiddeti teşvik eden yayınlara karşı toplumun tepkisini ve yaptırımlarını dile getirdi.

Şahin, son dönemde sosyal medyada artan ahlaki olmayan içeriklere ve akıl tutulması yaratan paylaşımlara dikkat çekti. Sosyal medya mecralarının da düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Şahin, bu konuda denetim mekanizmalarının şart olduğunu belirtti. RTÜK Başkanı, BTK'nın bu konuda teknik olarak denetleme yapabilecek bir kuruluş olduğunu söyledi.

Şahin, 'Kızıl Goncalar' dizisinin Türkiye'nin yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede halka hakaret ettiğini dile getirdi. Binlerce vatandaşın şikayetinin geldiğini belirten Şahin, dizideki değerlere aykırı içerik nedeniyle yaptırım uygulandığını ve yargı sürecinin devam ettiğini ifade etti. Şahin, dizinin toplumun büyük bir kesimine hakaret içerdiğini vurguladı.

Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor

RTÜK Başkanı, sansür eleştirilerine karşı çıkarak sansürün bir yayının öncesi denetim olduğunu ve RTÜK'ün yayınlanmayan hiçbir şeyi önceden görmediğini belirtti. Şahin, RTÜK'ün kararlarının yargıya açık olduğunu ve sansürle ilgisi olmadığını ifade etti. Yaptıkları her yanlışta gözlerinin üzerinde olduğunu söyleyen Şahin, kurumlarının vazifesini layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğini belirtti.