İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji, endüstriyel tesisler ve sağlık alanlarında faaliyet gösteren Türkiye merkezli Rönesans Holding, 30 yıldır devam eden Rusya pazarındaki faaliyetlerine son verme kararı aldı. Şirket, 2024 yılı planlarını açıklarken, Rusya'dan çekilme kararının, dünya çapında büyüme stratejilerine odaklanma amacını yansıttığını belirtti.

Rönesans Holding'in yaptığı açıklamada, 2023 yılını küresel ve yerel zorluklara rağmen yüzde 10 artışla 3,3 milyar Euro ciro hedefiyle kapatmayı planladıkları ifade edildi. Şirket, Rusya'daki faaliyetlerini durdurma kararı alırken, dünya genelinde iddialı bir büyüme stratejisine yönelmeyi amaçladıklarını duyurdu.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Açıklamada, 2023 yılında uluslararası iş ortaklarıyla ilişkilerini derinleştirerek birçok yeni iş birliği ve yatırıma imza atarak EPC-F (Mühendislik, Tedarik, İnşaat ve Finansman) modelini başarıyla uyguladıkları ifade edildi. Özellikle Türkiye Ulaştırma Bakanlığı adına Birleşik Krallık hükümetinin ihracat kredi kurumu (UKEF) ile yapılan ve 923 milyon Avroluk toplam proje finansmanının 781 milyon Avroluk (680 milyon £ eşdeğeri) finansmanını üstlenen bir anlaşmanın vurgulandığı açıklamada, Türkiye'nin ikinci büyük konteyner limanı Mersin'i iç şehirler olan Adana, Osmaniye ve Gaziantep'e bağlayan yüksek hızlı elektrikli demiryolu projesine de değinildi.

Rönesans Holding'in 2023 yılında Rusya'daki inşaat ve emlak işlerini elden çıkararak yatırım ve ilgiyi dünya çapında farklı lokasyonlara yönlendirdiği belirtilirken, 2024 yılında şirketin sağlık, enerji ve ticari inşaat alanlarındaki uzmanlığını güçlendirerek küresel varlığını büyütmeyi ve 4,5 milyar Euro ciro hedefine ulaşmayı planladığı ifade edildi. Ayrıca, 2024'te Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın halka arz sürecini başlatmayı hedefledikleri vurgulandı.