19 Şubat 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan bu yeni sistem ile, trafik sigortası poliçe tekliflerini 10 dakika gibi kısa bir sürede almayı mümkün kılacak.

Platforma Üyelik 

SEDDK'nın yayınladığı genelgeye göre, bu platform, sigorta aracılarına sigorta şirketlerinden zorunlu mali sorumluluk sigortası için hızlı ve etkin bir şekilde teklif alabilme imkanı sunacak. Platforma şirket üyeliği zorunlu olurken, aracılar için ise üyelik isteğe bağlı ve ücretli olacak. Üyelik ücreti ödemeyen veya şirkete olan borcunu ödemeyen aracıların üyelikleri askıya alınacak.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Platform, mevcut ve münhasıran platform üzerinden poliçe üretimi için kurulacak aracılık ilişkileri olmak üzere iki tür aracılık ilişkisini destekleyecek. Platformun işleyişi ise iki aşamalı olarak planlanmış durumda:

  1. İlk aşamada, sigorta aracıları, anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinden 10 dakika içinde teklif alabilecekler.
  2. İkinci aşamada, birinci aşamada teklif alınamaması durumunda, platform aracılık sözleşmesi kapsamında anlaşma yapılan diğer sigorta şirketlerinden teklif alma süreci başlayacak.

10 Dakikada Poliçe Teklifi Alınacak

Bu yenilikçi platform, sigorta şirketlerinin teklif verme ve poliçe düzenleme süreçlerini kolaylaştırarak, sigortalıların hızlı bir şekilde poliçe tanzim etmelerine olanak tanıyacak. Şirketler, platform üzerinden verilen tekliflerle düzenlenecek poliçelerin prim tahsilat koşullarını, platform dışında düzenlenen poliçelere göre zorlaştırıcı şartlar belirleyemeyecekler.