Redkit Operasyonu’yla, Daltonlar Çetesine Baskın: 13 şüpheli gözaltına alındı. İşte detaylar..

Kütahya ilinde meydana gelen 2 farklı silahlı yaralama olan olayın ardından, liderliğini Barış Boyun'un yaptığı 'Daltonlar' suç örgütü olduğu bilindi. Kütahya'ya şehir dışından gelip para karşılığı 'tahsilat' adı altında tetikçilik yaptığı ortaya çıkan çete üyelerine ilişkin 'Redkit' adı verilen operasyon yapıldı.Operasyon kapsamında 2 ilde 13 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 13 Mayıs'ta bir oto aksesuar dükkanında Mustafa A.'nın darp edildikten sonra bacağından silahla vurulan ile 23 Ekim'de galerici İdris E.'nin silahla yaralanmasına karşılık plan yaptı. Fiziksel ve teknik olarak yakından incelenen olayların arka planında, liderliğini Barış Boyun'un yaptığı 'Daltonlar' suç örgütünün oluşturulduğu kesinleşti.

2 İl, İstanbul ve Kütahya'da Çalışma Yapıldı

İsimlerini 'Daltonlar' olarak belirten çetede bulunan kişilerin para karşılığında şehir dışından Kütahya'ya geldiğini belirleyen ekipler, tahsilat ve tetikçilik yaptığı ortaya çıkarılan O.K., A.K., İ.E., H.E., M.K., S.İ., Y.S., K.D., R.K. ve A.A.'nın yakalamak için Kütahya dışında İstanbul'da yer alan farklı bölgelere de aynı zamanda baskın düzenlendi. KOM, Asayiş ve İstihbarat şubelerinin birlikte gerçekleştirdiği ve 'Redkit' olarak nitelendirilen operasyonda, şüpheli şahısların 6'sı Kütahya'da, 4’ü İstanbul'da düzenlenen çalışmalar sonucunda yakalandı.

5 milyon lira değerinde kaçakçılık

Adreslere düzenlenen arama sonucunda 3 adet tabanca ve 292 bin lira değerinde 10 adet çek ele g. Polis ayrıca çete üyelerinin suçtan elde ettiği düşünülen yaklaşık olarak 5 milyon lira değerinde gayrimenkul ve aracına da el konuldu. 'Nitelikli yağma' suçuna bulaşarak çeteye üye olduğuna dair iddialarla gözaltına alınan O.K., A.K., İ.E., H.E., M.K., S.İ., Y.S., K.D., R.K. ve A.A. soruşturma işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderildi.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"