Yapılan anlaşmalar neticesinde, İstanbul'da 500 lira sınırını aşan kıymanın kilosu anlaşmalı marketlerde 314 liraya, 600 lira sınırını aşan kuşbaşı etin kilosu ise 344 liradan satışa sunulmaya başladı. Ankara'da ise fiyatlar bir nebze daha düşük tutularak, kuşbaşı etin kilosu 450 liradan 423 liraya indirildi. Fiyatlar, Ramazan ayı boyunca geçerli olacak.

Yerel Perakendecilerden Destek ve Sabit Fiyat Sözü

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere, vatandaşlara ucuz et sağlamak için fiyatları sabitlediklerini belirtti. Güzeldere, bu kararın Ramazan ayında iftar sofralarına ucuz et götürülmesine olanak sağlayacağını ve diğer perakende marketlerin fiyatlarını keyfi şekilde artırmasının önüne geçeceğini ifade etti. İstanbul'da Perder üyesi 1500, Ankara'da ise 1000'den fazla mağazada bu uygun fiyatlı et satışı gerçekleştirilecek.

Ankara'da Et Fiyatlarına Özel İndirim

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, Ramazan ayında tüketicinin daha uygun fiyata et alabilmesi için bir anlaşma sağlandığını duyurdu. Kesimal, Ramazan boyunca 450 liraya kadar çıkan kıymanın ve kuşbaşının kilogramının 324 liradan satılacağını açıkladı. Fiyat sabitleme uygulamasının tüketicilere büyük rahatlık sağlayacağını vurgulayan Kesimal, Ankara'daki PERDER üyesi mağazaların tercih edilmesinin, vatandaşların uygun fiyatla ete ulaşması açısından kritik önem taşıdığını belirtti.

İsmail Koncuk: Mülakatı savunup, sonrasında altında kalan sendikacı müsveddesi... İsmail Koncuk: Mülakatı savunup, sonrasında altında kalan sendikacı müsveddesi...

Tüketicilere Önemli Uyarılar

Kırmızı et alımında "merdiven altı" ürünler konusunda uyarıda bulunan Kesimal, tüketicilerin ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri gerektiğini, özellikle kıyma satın alırken bilindik marka ve marketlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.