Palandöken, özellikle ramazan döneminde ekmek ve pide başta olmak üzere gıda israfının önlenmesi gerektiğini uyarısında bulundu. Türkiye'de her gün milyonlarca ekmeğin çöpe gitmesine dikkat çeken Palandöken, ramazanın maneviyatını yansıtan bir davranış olarak israftan kaçınmanın önemine işaret etti.

Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil

Gıda İsrafıyla Mücadele

"Gıda İsrafına Dur" diyen Palandöken, ramazan ayında oruç tutan bireylerin, gün boyunca yaşanan açlığın bir lokma ekmek bulamayanlar için ne anlama geldiğini daha iyi anlayabileceklerini belirtti. Bu dönemde yapılan israfın, hem manevi değerlere hem de ekonomiye zarar verdiğini söyleyerek tüketicilere bilinçli alışveriş yapma çağrısında bulundu.

Alışveriş Listesi

Palandöken, alışverişe çıkan vatandaşları alışveriş listesi hazırlamaya ve sadece ihtiyaç duyulan ürünleri satın almaya teşvik ettiğini ve bu sayede hem israfın önüne geçilebileceğini hem de ramazan ayının bereketinden maksimum düzeyde faydalanılabileceğini ifade etti.