Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu'nda, ramazan öncesinde et ve et ürünlerine olan talep arttı. Bu nedenle Kurum, ramazan ayı boyunca mağazalarındaki et ürünlerini daha fazla tüketiciye ulaştırmak için üretimi artırdı. 14 ildeki 15 kombinada et üretimi iki katına çıkarken, Ankara'daki Sincan Kombina Müdürlüğü'nde günlük et üretimi 25 tondan 50 tona yükseltildi.

Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur' Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama: 'Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. maalesef şehit olmuştur'

Mağazalardaki çalışma saatleri de güncellendi. Kurum mağazaları, ramazan hazırlıkları kapsamında sabah 08.00'den gece 23.00'e kadar hizmet verecek. Et ve Süt Kurumu'nda kıyma kilogram fiyatı 229 liradan, kuşbaşı kilogram fiyatı ise 259 liradan satılıyor.

Öte yandan, İstanbul ve Ankara'daki bazı marketlerde Et ve Süt Kurumu ile yapılan protokol gereği ramazan boyunca kırmızı et fiyatlarının sabitlenmesi kararı alındı. Bu doğrultuda, İstanbul’daki marketlerde dana kıymasının kilogram fiyatı 314 lira, dana kuşbaşının kilogram fiyatı ise 344 lira olarak sabitlendi. Ankara’da ise, 450 liraya kadar çıkan kuşbaşı etin fiyatı 324 liraya sabitlendi.