Ramazan Bayramı'nın ne zaman başlayacağı ve kaç gün süreceği, özellikle tatil planı yapmak isteyenler için oldukça önemlidir. 2023 yılına ait dini bayram takvimi açıklandı ve buna göre Ramazan Bayramı, 21 Nisan Cuma günü başlayacak ve 3 gün sürecek. Bayramın son günü ise 23 Nisan Pazar günü olacak. Ramazan Bayramı arefesi ise 20 Nisan Perşembe günü öğleden sonra başlayacak. Bu durumda, Ramazan Bayramı'nın 2 günü haftasonuna denk gelecek ve 23 Nisan'da bu sene pazar günü ve bayram tatilinin içinde olacak.

BAYRAM TATİLİ UZAYACAK MI?

Bununla birlikte, 1 Mayıs İşçi Bayramı da tatil planları açısından önemli ve bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Ramazan Bayramı ile birlikte 3,5 günlük bir tatil fırsatı sunuyor. Tatilin hafta sonu ile birleştirilmesi ise beklenmiyor.

Ramazan Bayramı arefesi olan 20 Nisan Perşembe günü son oruçlarını tutacak olan vatandaşlar, 21 Nisan Cuma günü bayramın 1. gününü kutlayacaklar. Ramazan Bayramı tatilinin tam takvimi şöyle: Ramazan Bayramı Arifesi 20 Nisan Perşembe, Ramazan Bayramı 1. Gün 21 Nisan Cuma, Ramazan Bayramı 2. Gün 22 Nisan Cumartesi, Ramazan Bayramı 3. Gün 23 Nisan Pazar.