Ticaret Bakanlığı, Türkiye genelinde 10 ilde eş zamanlı olarak denetim gerçekleştird.

Detaylı Denetim Süreçleri

Denetimler, Balıkesir Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan'ın da katılımıyla, marketlerde fiyat etiketleri, kasa ile raf etiketlerinin uyumluluğu ve ürünlerin son kullanma tarihleri gibi kritik noktalar üzerinde yoğunlaştı. Pehlivan, denetimlerin, Cumhurbaşkanı'nın "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda, tüketicilerin mağduriyetlerini ortadan kaldırmayı amaçladığını belirtti.

Vatandaşların Şikayetleri Öncelikli

Ticaret İl Müdürü Pehlivan, vatandaşlardan gelen şikayetlerin öncelikli olarak ele alındığını dile getirdi. Şikayetler, CİMER, HFA şikayet sistemi veya il müdürlüklerine yapılan dilekçeler aracılığıyla iletilebiliyor. Pehlivan, Balıkesir özelinde, vatandaşların her türlü şikayetini dikkate alarak, gidilmedik yer bırakmamak üzere tüm marketleri denetlediklerini ifade etti.

S&P Türkiye'nin kredi notunu "pozitif" değerlendirdi S&P Türkiye'nin kredi notunu "pozitif" değerlendirdi

Esnaf ve Vatandaş Arasında Denge

Denetimler sırasında, esnafın da denetlenen taraf olduğuna dikkat çeken Pehlivan, amacın mevzuata uygun hareket eden esnafla vatandaşların güven duygusunu artırmak olduğunu belirtti. Denetimlerin, esnaf ve vatandaş arasında bir denge kurulmasına yardımcı olduğunu, bu sayede her iki tarafın da memnuniyetinin sağlandığını ifade etti.