Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak

Kırmızı ette yapılan hileli uygulamalar, İstanbul'daki kasapların yüzde 70'inin su enjekte etme yöntemiyle etin ağırlığını ve kütlesini artırdığına dair tespit edildi. Bazı satıcılar, ete marinasyon makinesi ile su enjekte ederek 1 kiloluk etin ağırlığını 2 kiloya kadar çıkardı. Bu yöntemle etin ağırlığı ve kütlesi artarken, etin bozulmadan kalması sağlanıyor.

CNN Türk'e konuşan bir kasap, kurumsal firmaların genellikle bu uygulamayı gerçekleştirdiğini belirtti. Kasaplar, karkas olarak gelen eti parçalayıp keserken tepsiye koyduklarında etten suyun aktığını ve müşterilerin "Bu etten çok su aktı" şeklinde şikayetlerde bulunduğunu ifade etti. Kasap, bu durumun son iki senedir özellikle sıkça yaşandığını dile getirdi.

Bu hileli uygulamanın nedeninin maddi kazanç olduğunu belirten kasap, normal şartlarda kilogram başına kazanılan paranın bu yöntemle arttığını söyledi. Ancak bu durumun etik olmadığını vurgulayan kasap, "Milletin doğmamış çocuğunun hakkını yiyorsun" diyerek tepkisini dile getirdi. Kasap, İstanbul'daki kasapların yüzde 70'inin bu yöntemi kullandığını öne sürerek, durumun ciddiyetini vurguladı.