Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Türkiye Diyanet Vakfı, dar gelirli vatandaşlara yönelik bir gıda yardımı programını duyurdu. Bu program kapsamında, yağ, kuru bakliyat, kahvaltılık ve diğer temel gıda ürünlerinden oluşan koliler dağıtılacak. Başvuru yapmak isteyenlerin, Vakfın internet sitesi üzerinden yardım talep formunu doldurması yeterli olacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunacak. Başvuru koşulları arasında, sosyal güvencesi bulunmamak veya hane geliri net asgari ücret miktarından düşük olmak gibi kriterler yer alıyor. İlgili başvuru formuna Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden ulaşılabilir durumda.

İHH ve Belediyelerden Gıda Kolisi Yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı, maddi zorluklarla mücadele eden ailelere yönelik gıda kolisi yardımı yapacağını açıkladı. Yardım programı, savaş mağdurları, yetim aileleri, kimsesizler ve diğer ihtiyaç sahiplerini kapsayacak. İHH ile iletişime geçerek gıda kolisi başvurusunda bulunulabilecek.

Belediyeler ve valilikler de dar gelirli ailelere gıda kolisi sağlamak için harekete geçiyor. Başvurular, e-Devlet platformu üzerinden yapılabilecek. Eğer ikamet ettiğiniz bölgedeki belediye listede yer almıyorsa, doğrudan belediye başkanlığına giderek başvuruda bulunulabilecek.

SYDV'ler Aracılığıyla Gıda Yardımı

Tüm il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV), Ramazan ayı öncesinde gıda yardımı yapılacağını duyurdu. Başvuru süreci, kişinin kimliği ile yapılacak ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olacak.