Yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası etkisini artırıyor

Meteoroloji'nin yaptığı son açıklamalara göre, lapa lapa kar yağışları ile birlikte sıcaklıkların aniden düşmesi bekleniyor. Kar yağışının batı illerine doğru ilerlemesi ve birçok ilde hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesi öngörülüyor. Bu durum, özellikle iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde görülecek sis ve pus olaylarını da beraberinde getirecek. Öte yandan, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunuldu.

Bölgesel hava durumu ve önemli uyarılar

  • Marmara Bölgesi: Parçalı bulutlu geçecek olan bölgede, özellikle güney ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus görülmesi bekleniyor. İstanbul ve çevre illerde hafif soğuk ancak kar yağışının etkisinden uzak bir hava durumu öngörülüyor.

  • Ege Bölgesi: Ege'nin genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus olaylarına dikkat edilmesi gerekiyor.

    TBMM'ye 6 yeni dokunulmazlık dosyası sevk edildi TBMM'ye 6 yeni dokunulmazlık dosyası sevk edildi
  • Akdeniz Bölgesi: Hatay, Osmaniye ve Adana'nın kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. İç kesimlerde ise sis ve pus hadiselerine karşı dikkatli olunmalı.

  • İç Anadolu Bölgesi: Ankara, Eskişehir ve Kayseri dahil olmak üzere parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde sis ve pus görülebilir.

  • Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Ardahan, Bitlis, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı beklenirken, Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa'da aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar görülecek.