Ankara'da yaşayan Tunahan Yaman, Antalya'ya tatile giderken Elektronik Denetim Sistemi'ne (EDS) yakalandı. Hız sınırını sadece 2 kilometre aşan Yaman, hukuk mücadelesi sonucunda mahkemeden ilginç bir karar elde etti. Bu karar, bütün sürücüleri ilgilendiren emsal bir niteliğe sahip. İşte detaylar...

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

Tunahan Yaman, yaklaşık 6 ay önce Ankara'dan Antalya'ya doğru aracıyla yola çıktı. Afyonkarahisar'da EDS'ye takıldı ve hızının saatte 123 km olduğu görüntülendi. Bu durumda hız sınırını aştığı tespit edildi. Ancak Yaman, hız sınırını sadece 2 km aştığını belirterek itiraz etti ve hukuk mücadelesine başladı.

Yaman, daha önce benzer durumda pek çok sürücünün aldığı cezanın iptal edildiğini fark etti. Hız sınırını 1 km geçen sürücülerin aldıkları cezaların iptal edildiğini gözlemleyerek aldığı cezaya itiraz etti. 1000 TL radar cezası alan Yaman, 15 gün içerisinde itirazda bulundu ve mahkeme sürecini başlattı.

Mahkeme, hız sınırını sadece 2 km aşan Yaman'ı haklı buldu. EDS cihazlarının ölçümünde yanlışlık yapabileceği ihtimalini dikkate alarak para cezasını iptal etti.