Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anlamlı Hediye: "Cumhuriyet Ateşi" Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anlamlı Hediye: "Cumhuriyet Ateşi"

Kremlin Dış Politika Danışmanı Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme planı ile ilgili basın mensuplarına birtakım açıklamalarda bulundu.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirmesi için Ağustos ayında Türkiye'ye gelebileceğine dair ihtimalin olduğunu belirtirken diğer seçeneklerinin de olduğunu ve bunların da değerlendirildiğini belirtti. Uşakov bu konu ile ilgili çalışmalara henüz başlanmadığını da ekledi.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Uşakov, Putin'in Türkiye'ye gelme sözünün olduğunu hatırlatarak “Hem Türk hem de Rus tarafının Putin’in Türkiye ziyareti için planları olduğunu doğrulayabilirim ancak henüz belirli tarih ve süre üzerinde anlaşmadık.” dedi. 

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerden zaferle ayrılmasının ardından Türkiye'ye kendisi ile görüşmek için geleceğine dair söz vermişti.