Ülke genelinde geçim sıkıntısı yaşayan birçok vatandaş, devlet tarafından yapılan destek paketlerine katılım sağlayarak zorlu ekonomik koşullarını aşmaya çalışıyor. Bu kampanyalar arasında, PTT tarafından vatandaşlara verilecek olan 1.410 lira yardım desteği de bulunuyor.

Geçim sıkıntısı, ülkemizde maalesef yaygın bir sorun haline geldi ve bu nedenle, birçok vatandaş devletin yardım paketlerine başvurarak geçimlerini idame ettirmeye çalışıyor. PTT tarafından ödemesi yapılan 1.410 lira yardım desteği de bu kampanyalar arasında yer alıyor.

Bin 410 lira fatura desteği

Faturaların ödenmesiyle ilgili olan bu kampanyaya katılım sağlamak için, PTT üzerinden başvuru yapılması gerekiyor. Destek paketinin şartları arasında, T.C. vatandaşı olmanın yanı sıra, vatandaşların gelir miktarlarının da düşük olması gerektiği bildiriliyor. Yüksek gelirli ailelerin ihtiyaç sahibi olmadığı için kampanyadan sadece düşük gelirli ailelerin faydalanabileceği ifade ediliyor. 

Düzenlenen destek paketinin, hane başına olacak şekilde hesaplara yatırıldığı belirtilerek, hanenin kişi başına düşen gelir miltarının asgari ücrete göre hesaplandığı ifade ediliyor. Kişi başına düşen gelir miktarının, asgari ücretin üçte birinden düşük olması gerektiği belirtilerek, kriteri sağlayan vatandaşların fatura desteği için başvuru yapabilecekleri bildiriliyor.