Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik sıkıntı içindeki ailelerdeki öğrencilere yönelik sosyal yardım ve ekonomik destek programı kapsamında yardım ödemeleri yapacak. Ocak ayındaki memur maaş katsayısı artışına bağlı olarak güncellenen ödemeler, çocukların eğitimine önemli bir maddi katkı sağlayacak.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Bu yılın ocak ayından itibaren, ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının eğitimi için her ay 5 bin 782 liraya kadar destek ödenecek. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı kapsamındaki bu yardımlar için başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek ve ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak veya PTT üzerinden alınabilecek.

Ayrıca, ailelere, okul öncesi için aylık 3 bin 614 lira nakit destek ödenecek. İlköğretim, ortaöğretim ve üniversite düzeyindeki çocuklar için de farklı tutarlarda destek ödemeleri yapılacak.

Yardım programına başvuracak ihtiyaç sahiplerinin Türk vatandaşı olmaları gerekmekte ve başvuru şartları arasında, sosyal hizmet kuruluşlarından ayrılan veya ekonomik zorluklarla mücadele eden çocuklar ve gençlerin yanı sıra, felaket, afet veya ciddi sağlık sorunları nedeniyle zor durumda olan ailelerin çocukları da yer alacak.