Herkesin merakla beklediği PTT alımları için başvuru şartları belli oldu. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Alım tarihi belli oldu mu? İşte bu soruların cevapları!

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. PTT bünyesinde 55 bin yeni personel alımı için araştırmalar devam ederken adaylar zamanın kısaldığını ifade ediyor. 2 yıldan fazla bir süredir personel alımı bekleniyor ancak herhangi bir adım atılmıyor.

2 YILDIR ALIM YAPILMIYOR

PTT tarafından yeni personel alımlarının her yıl düzenli olarak 5000 kontenjan dahilinde yapılacağı yönünde önemli detaylar verilmişti. 100 binlerce aday 2022 ve 2023 yıllarında tamamlanacak 55 bin kadroya odaklandı. Bu doğrultuda toplamda 55 bin personel alımı yapılacak. 2 yıldan fazla süredir yapılmayan bu alım için bir an önce harekete geçilmesi bekleniyor.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

2019-2020 ve 2021 yılı PTT personel alımları için açıklanan 15 bin yeni personel alımı bekleniyor. Adaylar uzun süredir başlamayan PTT personel alımı başvuru ilanlarına odaklandı. PTT personel alımları ne zaman ve kimler başvurabilecek? Tüm detaylar bu yazımızda. En son PTT 2018/1 personel alımı yapılmıştı. Adaylar 3 yıl için en az 15 bin olmak üzere PTT’nin açıkladığı ilanları bekliyor.

Konu ile ilgili olarak PTT personel alımında “Büro Görevlisi, Postacı alımları Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe” kadroları için personel alımının yapılması bekleniyor.

ARANAN ŞARTLAR

Ayrıca PTT tarafından personel alımları için bazı şartlar belirtiliyor. Bu şartlar ise şöyle:

Türk vatandaşı olmak,

Askerlikle ilgisi bulunmamak,

Kamu haklarından yasaklı bulunmamak,

Yapılacak “yazılı ve/veya sözlü sınavda” başarılı olmak,

18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak,

Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak,

Akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak,

Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak şartı bulunmaktadır.

ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ

Adaylar PTT personel alımı için bir an önce harekete geçilmesini talep ediyor. Bu konuda bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.