6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler,  Kahramanmaraş,Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'da büyük yıkıma neden oldu.

Şehirlerin harabeye döndüğü depremde 44 bin 374 kişi hayatını kaybetti.

Tüm Türkiye'yi derin bir yasa boğan elem felaketin ardından beklenen İstanbul depremi için ise uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor.

Olası bir depremde Kahramanmaraş merkezli depremde yaşanan felaketin 3-4 katı kadar bir facianın kaçınılmaz olabileceğini belirten uzmanlar, gerekli tedbirlerin alınması için yetkililere sesleniyor.

Dün akşam ise CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programına konuk olan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'daki en sağlam yerleri açıkladı. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin İstanbul'da beklenen depremi tetiklemediğinin altını çizen Prof. Dr. Ersoy, şu ifadeleri kaydetti:

''İstanbul'da en sağlam alan Haliç'ten kuzeye doğru Başakşehir'e kadar olup Sarıyer'e kadar olan alan Türkiye'nin en sağlam kayaçları sayılabilecek olan bölge. Bu ilçeler; Sarıyer, Başakşehir, Eyüp'ün bir kısmı, Kağıthane'nin bir kısmı, Şişli, Beşiktaş zemin olarak iyi.
Anadolu Yakası genel olarak sağlam, Anadolu Yakası'nda kayaçların üzerinde çürümüş bir yer var, onu ayırt etmek lazım. Saf sert bir kayaysa, ayrışma olmamışsa üzerinde sağlam bir kayadır.'

Şile, kısmen iyi. Çekmeköy ve Beykoz iyi sayılabilecek yerler. Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir iyi ama Maltepe, Kartal gibi yerlerin kıyı kesimler iyi değil, iç kesimleri daha iyi. Düz alanlar iyi değil. Sancaktepe, Sultanbeyli'de tepe kısımlar iyi Tuzla'ya dahil olmak üzere ama sahil kesimlerinde ve dere yataklarında problemler var. Siz evi aldığınız zaman gidip belediyeye soracaksınız, ben nasıl bir yerde oturuyorum diye? Uygun alanlar var, önlemli alanlar var. İstanbul'un jeoloji haritası belediyelerdeki çok sağlıklı, ehli insanlar yaptı ben biliyorum.''