Güncel

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika paylaşımı!

Prof. Dr. Naci Görür, çok önemli bir paylaşım yaptı. Detaylar haberimizde...

Abone Ol

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika niteliğinde deprem ile ilgili bir açıklama geldi. Uzman deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "DEPREM DİRENÇLİ KENTLER YOLUNDA BİR ÖNERİ" başlıklı yazısında şunlardan bahsetti:

"DEPREM DİRENÇLİ KENTLER YOLUNDA BİR ÖNERİ: Deprem kentlerinde kent yönetim sistemi kentin mikro-bölgeleme verilerine göre kurgulanmalıdır. Kentin planlama, gelişim, mekan kullanımı, altyapı, yapıstoku, vb unsurlarına ait kararlarda mikro-bölgeleme verieri etkin bir rol oynamalı ve karar mekanizmaları buna göre oluşturulmalı ve bu mekanizmalar gerekli yasa ve yönetmeliklerle desteklenmelidir." dedi.

Uzman deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür: "Kentler siyasi tercihlerle, rant değerlendirmeleriyle veya göçlere bağlı gecekondu patlamalarıyla büyümemelidir. Tüm kentlerimizde mikro- bölgeleme çalışmaları tamamlanmalıdır. Hükümetimiz bu hizmette MTA’yı kullanmalıdır. TÜBİTAK BU PROJELERİN TÜM İLLERDE USÜLÜNE UYGUN yapılması için gerekli proje desteğini vermelidir. Sevgiyle" diye ekledi.