Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler 11 ili büyük yıkıma uğrattı. Şehirlerin adeta harabeye döndüğü depremlerde on binlerce kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen elem felaketin ardından Türkiye'deki deprem gerçeği bir kez daha en çok tartışılan konular arasına girdi. Olası bir facianın önüne geçebilmek için bilim adamlarından belirli bölgeler için peş peşe uyarılar yapılamaya devam ediliyor. 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinden üç gün önce peş peşe yaptığı uyarılardan dolayı depremi üç gün önceden bilen bilim adamı unvanı ile anılan Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı son açıklamada önemli detaylar paylaştı.

 Kısa Dalga Youtube kanalında Yeşim Özdemir'in sorularını yanıtlayan Görür, deprem beklediği iller hakkında konuştu. Kahramanmaraş merkezli yaşanan facianın tekerrür etmemesi adına yetkililere seslenen Naci Görür, gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini belirtti.

Naci Görür sunucu Yeşim Özdemir'in ''Stres değişimine bağlı olarak hangi bölge ve kentlerde deprem bekliyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Bu depremler olmadan dahi biz Marmara Bölgesinde deprem alarmını vermiştik. 2. si Erzincan ile Bingöl Karlıova arasında Yedisu Fayında deprem beklediğimizi ön görmüştük. Bunun dışında Ege Bölgesi. Orada hareketlilik fazla. İzmir'den Antalya'ya kadar kıyı bölgelerimizde oranın tektonik yapısı gereği irili ufaklı depremler öngörülüyor. Bir de bu 2023 depremleri nedeniyle belki Adana Bölgesinde de stres transferi nedeniyle bazı faylarda bir hareketlenme olabilir. Kıbrıs'ı da düşündük. Doğu Anadolu Bölgesine yakın olarak Kayseri, Sivas, Bingöl yakınları, Malatya ve özellikle buranın Kuzeyi. Buralarda belirli hareketlenmeler gözlemlenebilir.''