Deprem bilimci ve jeolog Prof. Dr. Naci Görür, TGRT Haber'de beklenen büyük 'Marmara depremi'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Depremin 7,6 şiddetinde olabileceğini belirten Görür, bunun bir beka meselesi olduğunu vurguladı ve İstanbul'da 11 ilin toplamından daha fazla can kaybı olabileceği uyarısında bulundu.

İşte Görür'ün dikkat çeken açıklamaları:

"7.6'lıya Kadar Çıkma Olasılığı Var"

Görür, Marmara Depremi'nin beklendiğini ve bu depremin 7,6 büyüklüğünde olabileceğini ifade etti. Bu durumun bir beka meselesi olduğunu vurgulayan Görür, geçmişte yaşanan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerini hatırlatarak, İstanbul'da 11 ilin toplamından daha fazla can kaybı olabileceğine dikkat çekti.

"İstanbul'da Seçilecek Belediye Başkanı Depremi Hazırlamalı"

Prof. Dr. Görür, İstanbul'da 1 Nisan'da seçilecek belediye başkanının şehri depreme hazırlaması gerektiğini belirtti. Depremin tehdidinin Marmara Denizi ve Kuzey Anadolu Fayı'nın Kuzey kolunda olduğunu söyleyen Görür, belediye başkanlarının depremi ciddiye alması gerektiğini vurguladı.

"İstanbul'da 11 İlin Toplamından Daha Fazla Can Kaybı Olabilir"

Görür, Marmara Depremi'nde İstanbul'da 11 ilin toplamından daha fazla can ve mal kaybı olabileceğini belirtti. Bu nedenle, depreme hazır olmanın önemli olduğunu vurguladı ve vatandaşların ve devletin el ele vererek bu tehditle başa çıkması gerektiğini söyledi.

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

"Hangi İlçeler Daha Tehlikeli?"

Avrupa Yakası'nda kıyıdan 10 kilometre içerisine ve Silivri'ye kadar olan alanların depremde en fazla kayıp verebileceğini belirten Görür, Anadolu Yakası'nda ise kıyıdan başlayıp ve dolgu alanlarının etkilenebileceğini ifade etti. Deprem riski taşıyan bölgelerin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.