Valilik'ten Ankara'ya yeni uyarı: Sel, fırtına ve doluya dikkat Valilik'ten Ankara'ya yeni uyarı: Sel, fırtına ve doluya dikkat

Öğretmenlerin mücadeleleri devam ederken, okul yönetimleri tarafından hissedilen baskılar giderek artıyor. Okyanus Koleji'nde görev yapan öğretmenler, geçtiğimiz günlerde yönetimle isteklerini yazılı olarak paylaşmış ve bu taleplerine dönüş olmaması halinde eyleme geçeceklerini duyurmuşlardı. Ancak öğretmenler, bu durumun ardından okul yönetimi tarafından artan baskılarla karşı karşıya kaldıklarını iddia etti. Ayrıca, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın Okyanus Kolejleri hakkında yayınladığı bir videoyu beğenmeleri nedeniyle yönetim tarafından takip edilmeleri için talimat verildiğini öne sürdü.

'GÖZ HAPSİNE ALINDILAR'

Okyanus Koleji'nde görev yapan ismini vermek istemeyen bir öğretmen, Cumhuriyet gazetesi ile yaptığı görüşmede konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Yaşananlar gündeme geldikten ve sizin haberinizin ardından yönetim tarafından ağır bir mobbinge maruz kaldık. Talepleri ileten öğretmenler olarak kimliğimizi gizlemeye çalışıyoruz, ancak bizi tespit etmek için çaba harcanıyor. Paylaşılan belirli bir videoyu beğenen öğretmenlerin isimleri idarecilere rapor edildi ve bu kişilere dikkat edilmesi için talimat verildi."

Konuyla ilgili iddiaları sorduğumuz Okyanus Koleji yönetimi ise öğretmenlere baskı uygulanması veya isimlerinin belirlenmesi gibi iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.