Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıkla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak kahvaltıda tüketilmesi gereken bir besinin ilaçları çöpe atabileceğini belirtti. Bu mucizevi besin olarak açıklanan Ezine peyniri, sağlık açısından birçok faydaya sahip olduğunu ifade etti. Karatay, tam yağlı Ezine peynirinin koyun ve keçi sütünden yapıldığını ve içerdiği hayvansal yağın en sağlıklı yağ olduğunu vurguladı.

Ünlü sağlık uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıkla ilgili önemli bir açıklama yaparak kahvaltıda tüketilmesi gereken bir besinin ilaçları çöpe atabileceğini ifade etti. Karatay'ın bu besin olarak gösterdiği Ezine peyniri, hayvansal beslenme tarzını savunan Karatay tarafından sıklıkla önerilmektedir.

Prof. Dr. Canan Karatay, peynirin tüketim miktarı konusunda "avuç içi kadar" önerisinde bulunarak, Türk insanının beslenmesini kibrit kutusu boyutunda kısıtlandığını belirtti. Tam yağlı peynirin önemine dikkat çeken Karatay, koyun ve keçi sütünden yapılan bu peynirin hayvansal yağ içerdiğini ve işlenmediği sürece 30 farklı türde yağ içerdiğini açıkladı. Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 gibi sağlıklı yağlar da içeren hayvansal yağın, Ezine peyniri gibi tam yağlı peynirlerde bulunduğunu vurguladı.

Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Canan Karatay, öğrencilerle birlikte Ezine peynirinin tadına baktı ve vatandaşlara peynir tüketmeleri yönünde çağrıda bulundu. Peynirin en sağlıklı protein, yağ ve kalsiyum kaynağı olduğunu vurgulayan Karatay, sağlıklı beslenme için tam yağlı Ezine peynirini kahvaltı sofralarından eksik etmemeyi önerdi.