Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Erzincan'da 2035 ile 2045 yılları arasında büyük bir deprem olabileceği konusunda dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde düzenlenen "Deprem Neden Yıkıyor?" konulu konferansa katılan Prof. Dr. Ercan, Türkiye'nin deprem ülkesi olabilmesi için 8 ve üzeri büyüklükte depremlerin olması gerektiğini belirtti. Ancak Türkiye'nin tarihinde 17. yüzyılda bir deprem dışında 8'den büyük hiçbir depremi yaşamadığını ifade etti.

Prof. Dr. Ercan, 1939 Erzincan depreminin Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olduğuna vurgu yaparak, "Erzincan 7.9'u 1939'da gördüyse, Erzincan gelecekte 7.9 büyüklüğünde bir depremi görecektir" dedi. Erzincan'daki yapılaşmanın, olası bir 8 büyüklüğündeki depremi bekliyormuş gibi planlanması gerektiğini söyleyen Ercan, bu konuda alınacak önlemlerin ertelenmemesi gerektiğini söyledi.

Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı

Uzman, Erzincan'da 2035 ile 2045 yılları arasında büyük bir deprem beklenirken, daha erken bir depremin olma ihtimali olduğunu belirtti. Erzincan'da yaşanan depremlerin davranış niteliğinin öngörülemez olduğunu ve bu nedenle erken bir depremin olma olasılığının bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, bölgedeki yapılaşmanın zamanla arttığını ve bu durumun riski daha da büyüttüğünü belirtti.