Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Maliye Bakanlığı, artan şikayetler üzerine harekete geçti. Özellikle IBAN üzerinden yapılan ödemeleri teşvik eden işletmelere yönelik detaylı bir inceleme başlatıldı. Vergi müfettişleri, sürekli olarak farklı kişiler tarafından para gönderilen hesapları inceliyor. İncelemeler sonucunda, mükelleflerin vergi kaçırma girişimleri belgelendiğinde ciddi cezai yaptırımlar uygulanacak.

Vergi Denetimlerinde Artış

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, mükelleflerin gelirleri ile harcamaları arasındaki uyumsuzlukları belirlemek için analizlerini hızlandırdı. Ayrıca, bu tür uygulamalarla elde edilen gelirlerin kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi sağlanacak.

POS Cihazları ve Komisyon Oranları

IBAN ile ödemelerin azaltılması için, kamu bankaları kredi kartı komisyon oranlarında önemli bir indirime gitti. Yapılan bu düzenleme ile üç kamu bankası, POS cihazı kullanımını teşvik ederek, kart komisyon oranını yüzde 3,56'dan yüzde 2,39’a düşürdü.