POMEM, bu dönem için 6 bin erkek ve 1.500 kadın olmak üzere toplamda 7 bin 500 yeni öğrenci alacak. Ön başvuruların bugün itibarıyla başladığı bu süreç, 14 Nisan saat 17.00'ye kadar devam edecek. Adaylar, Polis Akademisi'nin resmi internet sitesi "http://www.pa.edu.tr" üzerinden e-Devlet şifreleriyle başvurularını gerçekleştirecek.

Et ve Süt Sektörü Alarm Veriyor! İhracat Kısıtlamaları Üretimi Tehlikeye Atabilir Et ve Süt Sektörü Alarm Veriyor! İhracat Kısıtlamaları Üretimi Tehlikeye Atabilir

Kimler Başvurabilir?

2022 veya 2023 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) birinde P3 puan türünden en az 60 puan almış olan lisans mezunları, POMEM'in belirlediği diğer şartları da taşımaları kaydıyla başvuruda bulunabilecek. Bu süreç, şehit ve vazife malulü eş veya çocukları için de geçerli olup, bu grup sınav ücreti ödemeksizin ön başvurularını yapabilecek.

Sınav Ücreti ve Başvuru Şartları

31. Dönem POMEM Giriş Sınavı'na katılmaya hak kazanan adaylar için gerekli başvuru ücreti ve hesap bilgileri, Polis Akademisi'nin resmi internet sitesinden duyurulacak. Başvuru sürecini başarıyla tamamlayan ve sınavlarda gerekli başarıyı gösteren adaylar, POMEM'de eğitime hak kazanacak.

Atama ve Eğitim Süreci

POMEM'de eğitim görmeye hak kazanan ve eğitim sonunda başarılı olan adaylar, Polis Memuru olarak atanacak.