Petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor. Fiyatlar üç ayın dip seviyesini gördü. Petrol fiyatları, Çin ekonomisinde azalan talep   ve ABD'de ham petrol stoklarında artış  görülmesiyle birlikte üç ayın dip seviyesini gördü.

Petrol fiyatları, dünyanın en büyük petrol tüketicileri ABD ve Çin’de zayıflayan talebe ilişkin endişelerin baskısıyla üç ayı aşkın sürenin dip seviyesini görmesinin ardından bugün yön bulmakta zorlanıyor.

Ayrıca İsrail-Filistin çatılmalarında talep görünümünün kötüleşmesi de petrol fiyatlarındaki savaş primini azalttı. Fiyatlar düşüşe geçti.

Brent petrol dün yüzde 4,2 düştükten sonra varil başına 82 doların altında dengelenirken ABD ham petrolü 77 dolar civarında seyretti. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0,2 gerileyerek 81,5 dolar seviyesinde işlem gördü. ABD hafif ham petrolü yüzde 0,5 gerileyerek 77 dolar seviyesinde işlem gördü.

Antalya'daki Otel, Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi Antalya'daki Otel, Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi

OANDA analisti Craig Erlam, “Petrol, bölgede arzı kesintiye uğratabilecek daha geniş bir çatışmanın ortaya çıkacağına dair işaretlere karşı yüksek alarmda ancak görünen o ki bu korkular azalıyor” değerlendirmesinde  bulundu.

ING Group emtia stratejisi başkanı Warren Patterson ise, “Piyasa pek çok kişinin beklediği kadar sıkışık değil. Bu, Orta Doğu’daki potansiyel arz kesintilerine ilişkin endişelerin azalması ve hissiyatın daha olumsuz hale gelmesiyle aynı zamana denk geldi” dedi.