İstanbul Büyükşehir Belediyesi personelleri ve CHP İstanbul İl Başkanlığı yetkililerimin para sayma görüntüleri sosyal medyanın gündemine düştü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının CHP İstanbul İl Başkanlığında kaydedildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine yönelik resen açılan soruşturma sürüyor. Soruşturma hakkında 3 kişi ifade vermesi için çağrıldı.

Bu isimlerden, eski CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın

Bu iki isim, soruşturmayı ele alan basın savcılığına şüpheli adı altında ifadelerini sundular.

Poyraz ve Nas'a "Paranın nereden geldiği" ve "neden elden alındığı" sorusu yönlendirildi.

Şüpheliler, partinin açıklamaları kapsamında ifade verdi. Özgür Nas, ifadesinde "Parti tarafından bu konuda açıklama yapılmıştır" şeklinde konuştu. Görüntülerin partinin il başkanlığında değil avukat ofisinde kaydedildiği söyleyen Nas, söz konusu paranın da partinin Sarıyer’deki il Başkanlığı binasının satın alımında kullanıldığını belirtti.

Şüpheliler, ifadelerini verdikten sonra adliyeden ayrıldı. Basın mensuplarına açıklamada bulunmamak için yangın merdiveni çıkışını kullandı. CHP'li İBB Meclis Üyesi ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in de savcılığa gelerek ifadelerini sunması bekleniyor.