Libya'dan sonra Pakistan Cumhurbaşkanı Arig Alvi, Türkiyeyi tebrik etti. ve  Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok eski olduğuna değindi.

Alvi;  "Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, 100. yıl dönümü dolayısıyla Pakistan halkı ve hükümeti adına kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en içten tebriklerimi iletiyorum." dedi

Alvi Türkiye Cumhuriyeti ve Pakistan'ın tarihinden bahsederek Rus savaşlarında savaşmak üzere Pakistan'dan bir çok kişinin geldiğini dile getirirken iki devlet arasında tarihten bu yana büyük ve güçlü ilişkilerin olduğunu vurguladı.

Alvi, Türkiye için yapılan yardımların hiçbir zaman karşılıksız kalmadığını Türkiye’nin de bunlara daima karşılık verdiğini de belirtti.

Ayrıca Alvi, Türkiye'nin Keşmir meselesinde Pakistan’ın yanında durduğunu aktardı. Türkiye ile Pakistan arasında olağanüstü bir ilişkinin olduğunu bunun ise  dünya meselelerinde karşılıklı anlayış temeline dayandığını söyledi.

İslam dünyasının ortak meselelere de değinen Alvi, Türkiye' ye ve önceki Türk hükümetlerine övgüyle bahsederek İslam dünyası sorunlarında hep öncülük ettiğimizi söyledi. 

Gazze’de yaşanan vahşet karşısında Türkiye’nin büyük bir liderlik gösterdiğini belirten Alvi, "Kardeşim Erdoğan Gazze konusunda cesur bir duruş sergiledi. İslam dünyasının da bu konuda cesur duruş sergileyeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Alvi, Gazze'de yaşananları dile getiriken Keşmir meselesine de dem vurdu.  "Hem Keşmir hem de Gazze. Fakat Gazze'de yaşananlar dünyada yaşanan hiçbir şeyle kıyaslanamaz." dedi.

Alvi Türkiye'nin din ve ırk farketmeksizin herkese nasıl kucak açtığını belirterek;  "Dünya, Müslümanların tarih boyunca Anadolu ve Endülüs'te her dinden insana nasıl kucak açtığını unuttu." dedi.

Cumhurbaşkanı Alvi, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler için  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olağanüstü liderliğine övgüde bulunarak muazzam bir ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş! Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş!

Alvi, son olarak iki ülke arasında geçmişten gelen büyükve olağanüstü bağlara değinerek Türkçe şu ifadeleri kullandı:

"Yaşasın Pakistan-Türkiye kardeşliği ve dostluğu!"