CHP'de yaşanan iç tartışmaların ardından yeni parti hazırlıklarıyla ilgili konuşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kurulması planlanan siyasi parti için çalışmaların sürdüğünü belirterek Temmuz sonu ile Ağustos başını işaret etti.

İçişleri Bakanlığından Çankaya Belediye Başkanının Görevden Uzaklaştırılması ile ilgili Flaş Açıklama!
İçişleri Bakanlığından Çankaya Belediye Başkanının Görevden Uzaklaştırılması ile ilgili Flaş Açıklama!
İçeriği Görüntüle

Özel, yeni parti için isim ve logo çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Temmuz sonu, ağustos başı gibi adım atılır. İsim ve logo çalışıyoruz. Genel kabul gören isim belli, şimdilik 'Yeni Parti' diyelim." dedi.

Olağanüstü kurultay sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özel, hukuki sürecin tamamlanmasının ardından teşkilatlanma çalışmalarının hız kazanacağını söyledi.

Yeni partinin ismine ilişkin konuşan Özel, ismin henüz resmiyet kazanmadığını belirterek, "İsmi millet belirliyor, ben henüz belirlemedim. İsimde bir belirginleşme ortaya çıkmaya başladı. Logo üzerinde çalışmalar sürüyor." ifadelerini kullandı.

Özel ayrıca, "20 Temmuz elbette bekleniyor. Biz hukuki mücadelemizi de sürdürüyoruz. Sürecin ardından seçilmiş il başkanlarımızla koordineli ve eş zamanlı şekilde ilerleyeceğiz." diye konuştu.