Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Özgür Özel, katıldığı televizyon programlarında çelişkili açıklamalara imza atıyor. Özellikle CHP'den koparılan 39 vekilin TBMM'ye girişi konusundaki görüşlerinde yaşanan değişiklik dikkat çekiyor.

Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

CHP listesinden seçilen 39 vekil, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Türkiye Değişim Partisi gibi koalisyonun küçük ortakları tarafından milletvekili olarak seçilmişti. Ancak Özgür Özel'in bu konudaki açıklamaları farklılık gösteriyor.

Özel, bir televizyon programında kendisine yöneltilen, "39 vekil ilan edildiğinde sizin eleştirdiğinizi hatırlamıyorum. O günlerde sahipleniyoruz, destekliyoruz demiştiniz. Şimdi ise tam tersine konuşuyorsunuz. Bu bir çelişki değil mi?" sorusuna net bir cevap veremedi.

Özgür Özel, "Kamuoyu önünde savunacağım tabii... Ne yapacağım ortada kazanılmak istenilen bir seçim var" şeklinde yanıtlarken, bu durumda yaşanan çelişkinin altını çiziyor.

Ancak bu çelişki, seçim dönemi ve sonrasında parti içindeki tartışmaları da yansıtıyor. Özellikle vekil dağılımı konusundaki görüş ayrılıkları, CHP'nin iç dinamiklerinde önemli bir gündem maddesi olarak karşımıza çıkıyor.