Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz" Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, atanamayan öğretmenlerin sayısının artmasına ve mülakat sisteminin kaldırılması gerekliliğine dair açıklamalarda bulundu.

Özel, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Özel, "Atanamayan öğretmenlerin sayısı her geçen gün artıyor. 2018'de verilen 1000 lira ile 24 kilo kıyma alınabiliyordu. Ancak bugün verilen 3 bin lira ile sadece 6 kilo kıyma alınabiliyor. Bu durumda tencerenizden 18 kilo kıyma çıkarıldı. Bu hesabın sorumlularını hep birlikte sorgulayacağız. Öğretmenlerin büyük bir derdi var. Yıllar önce Tayyip Bey geldiğinde 'atanamayan öğretmen mi olur, hepsini atayacağız' demişti. Ancak o zaman 80 bin olan atanamayan öğretmen sayısı şimdi 1 milyona ulaştı. Mülakatlarla partizanlıkla elemeler yapılarak öğretmenlikten elenenlere 'atanamayan öğretmenler' deniliyor. Ancak kusur öğretmenlerde değil. Mülakat sistemi kesinlikle kaldırılmalıdır. Çünkü mülakat, partizanlık yapmak, kul hakkı yemek, insanları ayırmak ve haksızlık etmek demektir." ifadelerine yer verdi.