İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu küçümseyici bir paylaşımda bulunan sunucu Buket Aydın'a Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan sert bir tepki geldi. Aydın'ın ifadelerini "basit bir sunucu" olarak nitelendirip İmamoğlu'nu milyonlarca insanın tercih ettiği biri olarak savunan Demirtaş, Aydın'ın sözlerine karşı çıkarak "Milyonların seçtiği biri hakkında böyle konuşamazsın" dedi.

Buket Aydın'ın İmamoğlu'nu sadece bir belediye başkanı olarak gördüğünü belirtmesi tartışma yarattı. Demirtaş'ın tepkisiyle ise bu konu daha geniş bir polemiğe dönüştü.

Restoranların yüksek fiyatlarına karşı yeni önlem geliyor: Akıllı menü Restoranların yüksek fiyatlarına karşı yeni önlem geliyor: Akıllı menü

Aydın'ın "Ekrem İmamoğlu bu kadar mı önemli ve değerli biri? Ekrem İmamoğlu kim? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, yani bir belediye başkanı" şeklindeki sözleri tepki çekmişti.

Özgür Demirtaş'ın yanıtı ise şu şekildeydi: "Basit bir sunucusun. MİLYONLARCA insanın oyunu almış bir insana karşı böyle konuşamazsın. Kredi kartın limiti bitecek diye ödün kopan bir insansın. Milyonların seçtiği bir insana karşı böyle konuşamazsın."

Daha önceki tartışmada ise Buket Aydın ile Özgür Demirtaş arasında 'hesabı erkek' ödemeli mevzusu üzerinden bir polemik yaşanmış, bu tartışmaya sanatçı Şahan Gökbakar da katılmıştı.