Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekonomik piyasalardaki dalgalanmalara karşılık bir hamlede bulundu. Para Politikası Kurulu (PPK), aldığı bir kararla politika faizini, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında 500 baz puanlık bir artışla yüzde 30'a taşıdı. Bu oran, son zamanlardaki en yüksek seviyeyi işaret ediyor.

Bu kararın öncesinde finans dünyasının geneli, zaten böyle bir artışı öngörmekteydi. Piyasa uzmanlarının medyan beklentisi, politika faizinde tam olarak 500 baz puanlık bir artış yönündeydi.

Dolar Kuru Hareketleri: Büyük Oynaklık Yok

Merkez Bankası'nın bu kararından sonra dolar kuru üzerinde büyük bir dalgalanma bekleniyordu. Ancak, beklentilere karşı dolar kuru fazla oynamadı. Karar öncesi 26,96 TL seviyelerinde olan dolar, kararın hemen ardından 27,21 TL'yi gördü. Gün içerisinde saat 15.50 civarında ise 27,11 TL seviyelerine geriledi. İlginç olan bir diğer detay ise doların güne 27,01 TL'den başlamış olması.

Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na Destek

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Öne çıkan ekonomistlerden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın bu kararına sosyal medya üzerinden destek verdi. Demirtaş, faiz kararını tebrik ettiğini belirtirken, aynı zamanda Merkez Bankası'nın döviz satarak piyasa müdahalesinde bulunmamasını da olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

Demirtaş'ın ifadeleri şöyleydi: "Merkez Bankasını kararından ötürü tebrik ederim. Bu kararların devamını dilerim. Ayrıca ilk dakikalarda Dövize sert müdahale yapmadıkları için de tebrik ederim... Daha çok yolumuz var."