Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı

 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin ekonomik analizini yapan ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yaptığı hesaplamalara göre asgari ücretin nisan ayında açlık sınırının altına düşeceği uyarısında bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanan 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücret kararına yönelik Demirtaş, sosyal medya hesabından önemli değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş'ın paylaşımında, "Asgari ücret açıklandı. Yaptığım hesaplara göre Nisan ayı gibi açıklanan ücret, açlık sınırının (4 kişilik ailenin mutfak masrafı) altına düşecek. İşte bu yüzden enflasyon ile mücadele çok önemli." ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya kullanıcılarından gelen yorumlara da cevap veren Demirtaş, bir kullanıcının "Sen de az bir ekonomi biliyorsun diye milleti yanlış yönlendirme. 17,000 TL az para mı? İdareli harcayan herkes çok rahat geçinir." şeklindeki yoruma, "Ahmet'ten para isteyebilirsiniz." mizahi bir yanıt verdi.