Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, KKTC'ye gerçekleştirdiği ilk yurt dışı ziyareti kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için kullandığı "emanetçi" ifadesi soruldu.

Özel, bu ifadeye karşılık olarak, "Atatürk'ün emanetçisiyim. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkıyorum. Atatürk’ün bir emaneti daha var, o da Cumhurbaşkanlığı koltuğu. O emaneti kendisinden geri almak üzere gün sayıyoruz. Onun dışında kullandığı hakaretler duyduğu endişeden dolayı, Erdoğan’ın her hakaretine bir cevap verecek olursak evin yolunu bulamayız." şeklinde yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü!

Ayrıca, Erdoğan'ın "CHP bukalemun tiplerin elinde oyuncağa dönüştü" sözleri ve Demirtaş-Kavala eleştirisiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özel, "Biz değişim kurultayımızı yaptığımızdan beri Erdoğan bir cümlede dört kez ‘Değişim’ diyor. CHP’deki değişimin onun uykularını kaçırdığı çok belli. Bizimle meşgul, bundan çok memnunum. Ona kötü bir haberim var; parti içinde değişim yaşandı ama esas değişim iktidarda yaşanacak." ifadelerini kullandı.