Anaokulunda yaşanan maaş teklifi, öğretmenlerin özel okullardaki çalışma koşullarına ilişkin çıkmazını bir kez daha gözler önüne serdi. Eskişehir'de bir öğretmenin yaşadığı deneyim, öğretmenlere sunulan düşük maaşlar ve sömürücü çalışma koşullarının vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.

7 bankadan faizsiz kredi kampanyası! Herkes başvurabiliyor... 7 bankadan faizsiz kredi kampanyası! Herkes başvurabiliyor...

Öğretmen, iş görüşmesinde her gün çalışma karşılığında sadece 6 bin 500 TL maaş teklifiyle karşılaştı. 3 ay deneme süreci sonunda ise asgari ücretle devam etme şartı konuldu. Haftanın 7 günü, saat 12 ile 16 arasında çalışma şartıyla sunulan bu teklif öğretmeni çileden çıkardı.

Görüşme detaylarını paylaşan öğretmen, 3 aylık deneme sürecinde hafta sonları dahil olmak üzere yoğun bir çalışma şartı olduğunu dile getirdi. Ayrıca, hafta sonları 4 farklı atölye planlaması yapması istendiğini belirtti. Tepkisini "Çok kırgınım, üzgünüm ve öfkeliyim." ifadeleriyle dile getiren öğretmen, yaşadığı süreci sosyal medya üzerinden paylaştı.

Öğretmenin itirazı sonucunda deneme süresinin 1 aya düşürüldüğü ancak çalışma şartlarının değişmediği ortaya çıktı. Kabul edilmesi halinde maaşın asgari ücret düzeyinde olacağı belirtildi.

Ayrıca, okul müdürünün velilere göstermek için sertifika almayı zorunlu kıldığı bilgisini de paylaşan öğretmen, mesleğin değersizleştirilmesine ve öğretmenlerin asgari ücretle çalışmaya zorlanmasına karşı çıktı. Binlerce meslektaşının yaşadığı zorluklara dikkat çeken öğretmen, öğretmenlerin maruz kaldığı duruma tepki gösterdi.