İnci Taneleri dizisinin son bölümünde, Dilber karakterinin eşinden gördüğü şiddet olayı, izleyicileri duygusal anlar yaşatırken kadına yönelik şiddeti protesto etme fırsatı da sunmuş oldu. Hazar Ergüçlü'nün canlandırdığı Dilber karakteri, pavyonda çalışan arkadaşlarının desteğiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra ortaya çıkan sahneler, kadına yönelik şiddetin vahametini vurgulayan bir atmosfer oluşturdu.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Yazar Yılmaz Erdoğan'ın kaleme aldığı dizi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ithaf edilerek kadınların yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Müzikholde çalışan kadınlar, Dilber'in maruz kaldığı şiddet sonrası sahneye çıkmama kararı aldılar. Bu kararla, kadına yönelik şiddete karşı bir duruş sergilenirken, patronları Kamuran'ın bu duruma sessiz kalması tepkilere yol açtı.

Kadınların sahneye çıkmama kararına erkek izleyiciler de alkışlarla destek vererek, kadına yönelik şiddete karşı duyarlılıklarını gösterdiler. Bu duygusal anlar, izleyicileri ekran başında etkileyici bir şekilde buluşturdu ve kadınların yaşadığı zorluklara karşı dayanışma mesajı verdi. Bu sahneler, kadına yönelik şiddetin ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha hatırlatarak izleyicilerde derin etkiler bıraktı.