2024 yılı için özel okulların uygulayabileceği en yüksek zam oranı yüzde 56.89 olarak belirlenmişken, bazı okulların bu sınırı aşarak astronomik zamlar uyguladığı görülüyor. Özellikle ek ücretler adı altında yapılan artışlar, veliler arasında büyük rahatsızlık yaratıyor. Örneğin, Kartal'daki bir ilköğretim okulu yıllık kayıt ücretini 47 bin TL'den 175 bin TL'ye çıkardı. Veliler, bu artışların gelirlerine oranla karşılanamaz olduğunu dile getiriyor.

Vade Farkı ve Mobing İddiaları

YSK Başkanı 31 Mart seçimlerin kesin sonuçlarını açıkladı YSK Başkanı 31 Mart seçimlerin kesin sonuçlarını açıkladı

Özel Okul Velileri Platformu yetkilileri, velilerin çoğunun bu rakamları kabul etmediğini ve vade farkı talep edildiğini belirtiyor. Bazı velilere mobing uygulandığı ve çocuklarının okuldan alınması yönünde baskı yapıldığı iddia ediliyor.

Okul-4

Yüksek Enflasyonun Etkisi 

Yüksek enflasyon oranları nedeniyle özel okulların da zor durumda olduğu belirtiliyor. Öğretmen maaşlarındaki artışlar ve diğer giderler nedeniyle, bazı okulların ayakta kalabilmek için yüksek oranlarda zam yapması gerektiği ifade ediliyor. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, pandemi döneminde yaşanan öğrenci kaybı ve artan giderler nedeniyle sektörün zor günler geçirdiğini belirtti.