Kadıköy'de 'Yönetim istifa' sesleri Kadıköy'de 'Yönetim istifa' sesleri

Yaz aylarında, düğünlerin, gurbetçi ziyaretlerinin ve Arap turistlerin altın alışverişleriyle piyasa hareketlendi. Ancak Eylül ayının gelmesiyle bu hareketlilik biraz olsun duruldu. Ancak bu durgunluk, dünya piyasalarındaki genel seyrin bir yansıması olarak görülüyor.

Kuyumcu Zekeriya Tonyalı'dan önemli açıklamalar Altın piyasasının deneyimli isimlerinden Zekeriya Tonyalı, "Küresel etkilerin altın piyasasına olan yansımasını gözlemliyoruz." diyerek, altın fiyatlarındaki bu durgunluğun Eylül sonuna doğru değişeceğini belirtti. Tonyalı'nın değerlendirmelerine göre; yıllar boyunca 1.900-1.920 dolar aralığında seyreden altın ons fiyatının, yakın zamanda 2.500 TL'ye ulaşabileceği görüşünde.

Uzmanlar yatırımcılara güvence veriyor Erhan Şakar, diğer bir kuyumcu uzman, yatırımcıları rahatlatacak açıklamalarda bulundu: "Altın, her zaman kazandıran bir yatırım aracıdır. Yatırımcılara endişelenmeleri için bir neden görmüyorum." Şakar'a göre, yaşanan durgunluk mevsimsel geçişlerden kaynaklanıyor. Ancak yıl sonuna kadar altının fiyatının 2.000 TL'yi bulabileceği beklentisi hakim.

Umut vaat eden yıl sonu tahminleri Yatırımcıları heyecanlandıran yıl sonu tahminleri, piyasadaki durgunluk sürecinin sadece geçici olduğunu gösteriyor. Altın fiyatlarında beklenen yükseliş, yatırımcısına güvenilir bir liman olmaya devam ediyor. Hem yereldeki hem de uluslararası uzmanların ortak kanaati, altın yatırımcılarının yıl sonunda yüzlerinin güleceği yönünde.