Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Kentsel dönüşüm süreçlerine dahil olan yapıların otoparklarıyla ilgili düzenlemelerde, Otopark Yönetmeliği'ndeki asgari otopark miktarlarının korunacağı, ancak ruhsat veren belediyelerin meclis kararıyla farklı usuller belirleyebileceği bir düzenlemeye gidildi. Bu düzenlemeler, afetlere hazırlık çerçevesinde riskli yapıların yeniden inşa edilmesi bağlamında ele alındı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan "Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni eklenen hükme göre, afetlere hazırlık amacıyla riskli yapıların tespiti sonucu yıkılması gereken parsellerde, bu parsellerde yeniden inşa edilecek yapıların otopark ihtiyacının çözümünde, Otopark Yönetmeliği'nde belirtilen usuller öncelik sırasına tabi olmadan uygulanabilecek. Bu bağlamda, otopark bedeline ve asgari otopark miktarlarına ilişkin hükümler korunurken, ruhsat veren idareler, belediye meclisi kararıyla farklı usuller de belirleyebilecekler.