2023 yılının sona ermesine sayılı günler kala, otomobil piyasasındaki gelişmeler merak konusu olurken, otomotiv uzmanı Mustafa Anaçal, A Haber'e verdiği röportajda 2024 yılında sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Anaçal, 2023 yılında gerçekleşen araç satışlarını değerlendirerek, geçen yıla göre daha fazla satış adedine ulaşıldığını belirtti. Toplam satılan otomobil ve hafif ticari araç sayısının geçen yıla kıyasla artarak 900 bin adede ulaştığını ifade etti. Kasım ve Aralık aylarındaki satışlar eklenince 2023 yılının toplamda 1 milyon 100 bin adet araç satışına ulaşmasını beklediklerini dile getirdi.

Matematik Derslerinde Algoritma-Bilişim Odaklı Yaklaşım Yaygınlaşıyor Matematik Derslerinde Algoritma-Bilişim Odaklı Yaklaşım Yaygınlaşıyor

Sıfır araç satışında ise kısa bir durgunluktan bahseden Anaçal, ikinci el araç fiyatlarında düşüş yaşanırken, sıfır otomobilde beklenen düşüşün gerçekleşmediğini söyledi. Bu durumun, 2023 yılını mevcut seviyelerde kapatarak, 2024 yılında sektörde yüzde 40 civarında bir daralmaya yol açabileceğini öne sürdü.

Ayrıca, Uzman Anaçal, 2024'te ikinci el araç fiyatlarının sıfır otomobillerin altında seyretmeye devam edeceğini, son zamanlarda alınan bakanlık kararları ve tedbirlerle sıfır araç bulunabilirliğinin arttığını vurgulayarak, bu durumun ikinci el araç fiyatlarını etkilemeye devam edeceğini tahmin etti.