Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler

Merkez Bankası'nın şahin faiz artışının ardından bankalar arasındaki faiz yarışı giderek artıyor. Mevduat ve kredi faizlerinin güncellenmesiyle birlikte, 1 milyon TL'nin aylık getirisi de belirlendi. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bayram, mevduat faizleri şu anda yüzde 50'lere kadar çıktı. Ancak kredilerin biraz daha yüksek oranda satılması gerekiyor ki bankalar kar edebilsin. En yüksek faiz oranının yüzde 50 civarında olduğu bu dönemde, 1 milyon TL'si olan bir kişi 32 gün vadeli mevduattan 50 bin TL'ye kadar getiri sağlayabiliyor.

Önceki faiz artırımı öncesi 1 milyon TL'si olan bir kişi 32 günde 45 bin TL civarında aylık kazanç elde ediyordu. Şu anda ise aynı miktarı olanlar, 32 gün vadeli mevduat hesaplarından 50 bin TL'ye kadar getiri elde edebiliyorlar. Ancak bu durumun, yatırım ortamını sınırlayarak kişilerin harcamalarını azalttığına dikkat çekiliyor. Bayram, kişilerin ev veya araba almak yerine paralarını mevduatta tutma eğilimine girdiğini belirtti.