Çin'in önde gelen otomotiv şirketi Chery, yatırım kararını verdi. Önceden Türkiye'de de yatırım yapabileceklerini açıklayan Chery, şimdi rotasını İspanya'ya çevirdi. Volkswagen'in Manisa'da bir fabrika kurma planları gibi, Chery de Türkiye dışında bir ülkeyi tercih etti.

İspanyol hükümeti ve Japon üretici EV Motors, Çinli Chery Auto'nun Avrupa'daki ilk üretim tesisini İspanya'da kurma konusunda yakın bir anlaşmaya varıldığını belirtti.

Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak

İspanya Sanayi Bakanlığı, Chery Auto'nun Barselona'da üretime başlamak için önümüzdeki günlerde resmi bir anlaşma yapılacağını doğruladı.

EV Motors'un Barselona sözcüsü, Chery'nin Çin'deki görüşmelerin ardından İspanyol heyeti ile anlaşma sağladığını söyledi.

Chery, geçen yıl Türkiye'de üretim için ilgili bakanlıklarla görüşmelere başladığını belirtmişti.

Chery henüz anlaşma hakkında resmi bir açıklama yapmazken, Avrupa'da düşük maliyetli ve çoğunlukla elektrikli araçlar satan birkaç Çinli otomobil üreticisinden biri olarak, İspanya'da otomobil satışlarına 2024'te başladı.

Reuters'ın haberine göre, Chery'nin Japon otomobil üreticisi Nissan'ın 2021'de kapattığı fabrikada araç üretmeyi planladığı bildirildi. Anlaşmanın resmiyet kazanması durumunda, Nissan'ın fabrikasının kapanmasıyla kaybedilen işlerin bir kısmının geri kazanılması bekleniyor.

İspanya'nın Chery'ye herhangi bir kamu yardımı teklif edip etmediği ise henüz açıklanmadı. Volkswagen'in de daha önce Manisa'da bir fabrika kurma planları olduğu ancak bu yatırımın gerçekleşmediği belirtildi.