Ramazan Bayramı'nda tatil yapmak veya memleketine gitmek isteyen vatandaşlar, otobüs biletlerini yakında araştırmaya başladı. Ancak bayramı fırsat olarak gören birçok otobüs firması internet adresinde bayram öncesi ve bayrama az bir süre kala biletlerinde en az 100 ila 200 TL arasında fiyatları değiştiriyor.

FİYAT FRKI 200
Ankara'dan Yozgat'a bayramdan 7 gün önce 350 TL'ye bilet olurken bayrama az bir süre kala fiyat en düşük 500 TL'ye yükseliyor. Ankara'ya yaklaşık 210 kilometre uzaklıkta olan Yozgat'ın dışında 500-600 kilometreye çıkan illere otobüslerle gerçekleştirilecek seyahatlerin fiyatlandırılmasında ise bayram süreci ile normal süreç arasında en az 200 TL fiyat fark açığa çıkıyor. Diğer illerde ise biletler iki katına kadar yükselebiliyor.

ÖZEL ARAÇ DAHA TASARRUFLU
Bayramda memlekete gitmey isteyen kişiler önceki senelerde daha uygun olduğu için otobüsü seçiyordu. Ancak bilet fiyatlarına 100 ila 200 TL arasında uygulanan ek artışlar özel araçla seyahati daha uygun bir şekile dönüştürüyor. 200 kilometrede bir araç ortalama 500 TL yakıt harcıyor. Bir aileden 3 kişi ile gerçekleştirilen otobüs yolculuklarının maliyeti 1500 TL'ye kadar yükseliyor. Gidiş ve dönüş birlikte değerlendirildiğinde ise 3 kişinin düzenleyeceği yolculukta 200 TL tasarruf elde etmiş oluyor.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak


Şehirler arası seyahatleri yürüten otobüs firmalarının Ramazan Bayramı tatilinde uygulayacakları ek seferler için izin süreci bugün başlayacak, 16 Nisan'da bitecek. Bayram tatili döneminde yolcu verilerinin önemli oranda yükseleceği düşünülürken, vatandaşların şehirler arası seyahat isteklerini mevcut tarifeli yolcu taşıması düzenleyen otobüslerin kapasitesiyle karşılanmasının güç olacağı değerlendiriliyor. Bu nedenle şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarının Ramazan Bayramı tatili boyunca ek sefer düzenlemelerine onay verildi. Kara yolu ulaştırma hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşamaması için bu çalışmayla vatandaşların olası mağduriyetlerinin önüne geçilecek.